Julkort

Ont i kroppen och halsen och känner mig allmänt hängig. Hoppas det går över snart har inte tid att vara sjuk.
Tog tag i mig och åkte till blommsterlandet idag, köpte lite fågelmat och julblommor. Fåglarna de äter som bara den, de har redan ätit upp 2 kg påse med frön, nu köpte jag 8 kg solrosfrön och 1 kg jordnötter. Vi såg att det var det de ville ha, den andra maten kastade de ur fågelmataren.

Julen närmar sig med stora steg. Är lite efter med julkorten men hoppas att hinna klart i tid annars får vi ta de tryckta också. Viktigast är att bli klar med kalendrarna. Nu gör jag de två sista samtidigt, varför gjorde jag inte det innan märker att det går mycket fortare.


Som sagt det var ett tag sedan jag gjorde några julkort. Här kommer ett med en annorlunda vikning. Insipirationen fick jag från handarbetascraps blogg där det även finns beskrivning hur man gör vikningen.
Det mönstrade papprena kommer från inkido, härligt när de gör papper som passar bra ihop. Stämpeln är från hänglar och stänglar. Jag har målat stämpeln med akvarellfärg och jag är väldigt nöjd att jag fick till ansiktsfärgen. Har inte så många akvarellfärger och liten kunskap om hur man blandar till färgerna för att få den rätta.Så här ser det ut inne i kortet.Från en annan vinkel. Komm på efteråt att vad skall vi skriva våra namn? Funderar på brevid kransen eller göra en liten fin lapp och klistra på granarna. Är det någon som har ett bra tips skriv gärna.

De gröna kransarna har jag köpt från Panduro Hobby, karen marie klipp tror jag de heter.
Bandet som jag har runt kortet sitter fäst på baksidan med hjälp av det brunrutade pappret. Tog ingen bild på det.

I kväll tänkte jag göra ett kort av den andra vikningen som de visade på handarbetascrap.
Skall även göra ett bröllops kort utav den andra vikningen.


Kalas för Elinor

Förra lördagen var det kalas med familjen för Elinor som har fyllt 9 år.

Hon hade bestämt att vi skulle ha smörgåstårta som vi skulle göra själv. Det blev en räk och ägg smörgåstårta på hönökaka. Det blev uppskattat och gästerna tyckte att den var mycket god.

Så här såg tårtan ut, kan säga att jag är rätt nöjd med den.


Vaccinerat mig

Igår gick jag till Vårdcentralen och tog vaccinet mot den nya influensan. Idag mår jag skit, armen värker och känner mig allmänt dålig och trött.

Idag har jag varit på utbildning, skall ta över rollen som språkpilot på min arbetsplats.

Inspirationen har just nu försvunnit, har ingen lust att göra något. Hoppas att det blir bättre snart, har en hel del att göra innan det är jul och nu är det bara 5 veckor kvar. Jo jag har tittat runt på lite olika roliga vikningar, har gjort lite prov på vanliga papper. Skall ta och sätta mig och göra några julkort med de olika vikningarna jag har hittat. Lite roligt att göra något annorlunda.

Får sätta mig efter helgen, dottern skall ha kalas på lördag behöver planera för det med. Tre kamp skall det vara.

Det får vara allt för denna gången.
Fullt upp

Det har varit fullt upp i veckan. Dottern fyllde 9 år igår. Städat och bakat i veckan. Hemmagjord smörgåstårta blev det. Den blev riktigt god, lägger upp en bild på den på måndag.
Det har med andra ord inte blivit så mycket gjort i scrappandet eller korttilverkningen.

Imorgon blir det scrapploppis i Kungälv, det skall bli riktigt kul.


Scrapp mara

I lördags var jag på scrapmara på pappersakademin i Partille. Det var som vanligt väldigt trevligt. Det var den sista maran i den lokalen.  Affären på kyrktorget skall hon lägga ner och kanske flytta till mindre lokaler för att kanske fortsätta med scrapp träffar och kurser, jag hoppas att hon fortsätter med träffarna för det är väldigt trevligt.

Måndag är min lediga dag och jag gjorde någto ovanligt, efter att jag lämnat pojken i skolan gick jag hem och la mig. Sov i 2½ timma och jag känner mig pigg och fräch efteråt. Helt otroligt brukar bli väldigt seg och orkar ingenting. Nu är jag igång och bakar bullar och bröd. Det är kalas på lördag för dottern som fyller år.

Lite smakprov från kalendern

Måste visa lite ur kalendern, dessa två sidor var jag med i utmaningarna. Den ena utmaningen skulle man göra i jordnära färger, den andra skulle man använda minst tre mönstrade papper.


Oj vad suddig bilden blev, men den här var till jordnära färger.Till tre mönstrade papper. Blomman klipte jag ut från ett mönstrat papper. Alla tre papprena är från inkido. Bokstäverna från QK. Fotografiet är i repris, det skall bli 7 kalendrar, detta är den tredje jag håller på med.


Det jag gjorde på scrapmaran


Detta farsdagskortet gjorde jag till en av utmaningarna som gick ut på att göra en rubrik skriven för hand. Jag tycker inte att jag skriver snyggt så jag är halvnöjd med kortet.Stämpeln kommer från stämpelboden och målad med promarkers. Jag har ingen riktig koll på pappret, jag har inte som vana att kolla vad papprena kommer från. Farsdag skrev jag själv som en del av utmaningen.


Innsidan av kortet. Är inte så jättenöjd med det men det var förstagången. Jag skickade det ändå till min pappa.
Det leopad mönstrade pappret tror jag köpte det för två år sedan på mässa här i Partille. Har börjat med att försöka använda papper jag köpt för längesedan och som bara blivit liggandes.Baby kort. Till ett par kompisar som fick en son för ca en vecka sedan. Skall bara hitta ett passande kuvert till det också.


Baby stämpeln kommer från osmil stämplar. Pappret köpte jag på pappersakademin och om jag minns rätt så är det från inkido. Baby stansade jag ut från det randiga pappret som blev över. Satt i öljetter på första och sista sidan, knöt ett ljusblått band dragen runt kortet.

Insidan utav kortet. Några babystickers som jag köpte för någon gång för längesedan på Panduro och Nallebjörnen köpte jag på bokmässan för också längesedan.


En utav utmaningarna. Ett julkort i annorlunda vikning.Istickskortet. Det blev lite för mycket ebossguld, lyckades inte sopa bort det runt omkring. Det blir rätt okej ändå tycker jag.Istickskortet använde jag samma papper men baksidan. Pappret är från maja design gammaldags jul.
Stämpeln köpte jag för något år sedan och kommer inte ihåg var den kommer ifrån.
RSS 2.0