Lediga

Jag och barnen har varit ledig i veckan. Har varit en skön vecka och hemmet är rent. Idag var det inga kompisar hemma så barnen och jag pysslade lite på förmiddagen.

En promenad i det fina vädret har vi också hunnit med sedan var det dags för att åka till simskolan, där var det inget lov.

Här nedan ser ni det vi gjorde. Philip gjorde även en sida i sin kalender som han skall ge bort men det visar vi efter jul.

Ni som kikar in här får ha en trevlig helg.

Kort tillverkning

FÖDELSEDAGS INBJUDAN

Elinor gjorde nästan klart sina inbjudningar så här ser de ut.



Så här kommer slutresultatet se ut.




Philip och jag gjorde ett julkort tillsammans. Han ville vika som Elinor gjorde.
Han har vikt efter mina linjer, han har bestämt pappret och snöret och snöflingorna.



Blomman valde han själv och satte dit.



Stämpeln är en clearstämpel från Penny black (inköpt hos kortmakaren). Philip har färglagt bilden och klippt ut den. Jag gjorde en ljusgrå linje runt figuren som han klippte efter.




Isticks kortet, färgat kanterna med distressink gjorde Philip.


Kalendern!

Här kommer Junis uppslag på kalendern. 7 stycken kalendrar skall vi göra men de kommer inte att se likadana ut. Två skall barnen göra dem visar jag efter jul.





Gjorde en skåra i pappret där jag stack in kortet. Stämplade och ebossade.




Blomman var ett försök till att göra mer rosliknande men det blev inte som jag tänkt mig.


Är på gång

Just nu är inspirationen på topp. Fått gjort två julkort till samt en sida i kalendern. Jag vågar visa den här eftersom den som skall få den går troligen inte in här eftersom jag inte har talat om för familjen att jag har en blogg. Jo min mamma och pappa men de springer säkerligen inte här så ofta heller. Skall berätta om min blogg efter jul.

Kalender uppslaget gör sig inte rättvis eftersom jag har döljt lite utav fotot. Är inte så haj på bildredigeringsprogrammen så jag la pappersbitar över personerna jag ville dölja.




SNÖGBUBBAR, från stämpelboden.

Målat de två snögubbarna den till vänster med promarker och den till höger med akvarellfärg, hatten på den högra blev med en akvarellpenna.



Den högra snugubben.



Den vänstra snögubben



Pappret kommer från Panduro hobby. QK alfabet.


Lite julkort

Idag när jag vaknade kändes halsen inte bra, lite seg och ont i huvudet. Var ändå tvugen att bege mig in till stan, barnen behöver större skridskor så det blev en tur till snabben. Jobbets gitarr behövde en ny sträng så det blev ett besök på mugg, två ställen med riktigt serviseinriktade personal. När jag ändå var i stan fick det bli en tur till In-ex, behöver en ny skärmaskin, köpte den större fiskars, är väldigt nöjd med det köpet.


Fick lite motivation nu i kväll till att göra lite jukort. Surfade runt i lite bloggar och fick inspiration. Det är många som gör fantastisa konstverk, själv är jag långt ifrån så duktig.

Gjorde ett prov på inbjudningskort till Elinors kalas. Det som fattas är texten som min man får skriva ut på jobbet eftersom vi inte har någon skrivare hemma. Funderar på att sätta i öljetter i istick kortet och ett litet snöre att dra upp kortet med men först måste jag ha verktyg till det. Det får jag införskaffa imorgon på Sävedalens färg och hobby.



Min nya stämplar som blev införskaffade på stämpel och scrapmässan i Göteborg,  tyvärr kommer jag inte ihåg vem det var som sålde den, god jul stämpeln fick jag av arkivet design.



Snöflingorna är från ett klipp ark som jag köpte förra året från Panduro.



3-D bild från Panduro, är inte jättenöjd med det här kortet.







Stämpel från hänglar och stänglar, God jul stämpeln från Arkivet design, det var en bra gåva från arkivet väldig användbar stämpel.



Inbjudningskortet till Elinors kalas. Lite detalj med öljett och snöre i istick kortet samt texten med själva inbjudan på istick kortet.


Var ett tag sedan nu!

Det går mellan gångerna. Har inte skapat så mycket det sista. Har varit mycket kvällsjobb på jobbet. Men nu är jag ledig en vecka och i gårkväll satt jag och tittade runt lite i bloggar. Testade med att vika lite olika kort.


Idag vågade jag mig på att använda lite finare papper. Här är ett resultat, en skjorta, passar bra att ge bort i farsdagspresent.

Pappret köpte jag på mässan från Arkivetdesign (BoBUNNY). Ett blått organzaband till slips, (hittade på nätet hur man knyter en slipsknut), knappar, det fick bli en blå brads, hade ingen brun och en knapp skulle bli för stor till ficklocket.




I lördags var vi en sväng till Borås, vi bodde på hotell och badade i stadsbadet. Barnen tyckte det var jättekul och vill göra om det igen. Tyvärr hann jag inte med att besöka Magnolia, tycker de har så fina stämplar. Det får bli en annan gång. Går ju att beställa på nätet också.

Stämpel och Scrapmässa i Göteborg

Då har det varit stämpel och scräpmässa igen i Göteborg. Denna gången höll de till vid Eriksberg, det bästa var att det inte var lika dyrt att parkera som inne i Göteborg. Lokalen kändes lite tråkigare men det var ändå trevligt och jag gjorde givetvis slut på aldeles för mycket pengar.

Ja, ja, jag har inte så många andra dyra hobbies dessutom röker jag inte. Min motion är nästan gratis eftersom den består i löprundor.

Lite bilder på det jag innhandlade



Det blev en hel del blommor. Kan säga att jag gillar att dekorera med blommor. Brads är jag inte riktigt kompis med ännu. Lite stämplar och promarkers, embossingpulver samt öljetter.



En hel del vackra papper, ville gärna ha flera men var tvugen att begränsa mig. En färgade cardstock blev det också men jag hann att sortera in dem i mappen innan jag komm på att jag skulle ta kort på mina inköp.

Kalendrar

Jag scrappar kalendrar som jag skall ge bort i julklapp. Här är lite smakprov på två uppslag. Jag har ännu inte förmeddlat min blogg till familjen. Kalendrarna är till dem. Får berätta om den efter jul.





Det blir väldigt enkla uppslag, jag har 7 stycken jag skall göra. Barnen kanske hjälper till lite med dem, kan bara inte räkna med dem för mycket eftersom de tröttnar rätt fort och annat pockar på deras uppmärksamhet.


Lite nya kort


Ett Gratualtionskort till ett par som fyllde 35 år. Stämpeln är från magnolia, bilpappret har jag köpt från Arkivet design.



Ett julkort. Jag valde att inte göra så mycket med det eftersom jag tycker att 3D bilden är så vacker.


En liten presentation av mig själv





Jag som skriver i den här bloggen heter Petra. Jag bor utanför Göteborg är gift och har två barn.

I den här bloggen kommer jag främst att blogga om mitt scrappande men även visa lite andra saker jag skapar. Att få skapa är en sorts meditation för mig. Det som jag håller på med mest just nu är kort och scrapbooking. Ibland blir det även lite smycken och annat kul.

Jag springer ett par gånger i veckan. Jag har lite funderingar på att anmäla mig till Göteborgsvarvet 2011. Kanske jag börjar att blogga om den utmaningen också.


Lite rörigt

Det blir lite rörigt så här i början. Har inte riktigt kommit underfund med hur det hela fungerar. Men det kommer att bli bättre.

Gratulations kort


Halsband

Här visar jag de smycken jag tillverkar. Det blir inte så mycket men ibland så.

Halsbandet gjorde jag till min kusin.

Uppdatering

Känner att inspirationen inte har infunnit sig i veckan. Det har varit mycket på jobbet och jag har varit rätt så trött när jag kommit hem. Men nu i slutet av veckan kom pysslar lusten tillbaka. Gjorde ett halsband till kusinen som fyllde år i lördags. Det blev mycket uppskatat. Gjorde även ett kort och asken som jag la halsbandet i.



Nu är bilden bättre

Nu har jag kommit på hur jag skall ställa in kameran för att få bra närbilder.
Här är ett julkort


Scrap alster



Jag scrappar kalendrar att ge bort i julklapp, ett uppslag för Juli månad.



Det var ett tag sedan min lilla skrutta var så liten. Har börjat med att göra album till barnen. En eller två sidor för varje levnadsår. 



Barnen vill också scrappa, här är det Philip som har gjort på sig själv. Bilderna kommer från Bulgarien 08.



Elinors alster. Denna sida gjorde hon på pappersakademin under en pysselstund för barn.

Lite Julkort

Tyvärr blev det inte så bra bilder på korten. Måste fundera på hur jag skall göra för att de skall bli lite skarpare.
Stämpeln kommer från Stämpelboden, det blårandiga pappret har jag köpt på Claes Ohlsson, det andra kommer jag inte ihåg.

Tomten är en stämpel som kommer från Stämpelboden, det blå prickiga pappret är köpt på Claes ohlsson, God jul stämpeln köpte jag senaste scrapmässan från Pysselmyran. Det andra pappret kommer jag inte ihåg var jag köpt och blomman är inhandlat från kortmakarna.




3 D ark som jag köpt på Panduro, pappret kommer också från panduro.



Återigen stämpeln från stämpelboden och godjul stämpeln från Pysselmyran. Papper från panduro och blomman från kortmakarna



Ängel stämpeln tror jag kommer från Magnolia.

Blogga?

Jag har länge funderat på att börja blogga. Jag kommer inte att vränga ut och in på mitt liv här utan tanken är mer att blogga om mitt skapande.

Jag håller på med korttillverkning och scrapbooking. Meningen är att jag tänker så småningom lägga upp bilder på det jag har gjort.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0