Gråboträff och kurs

I onsdags var jag på kurs hos kortmakaren. Där fick vi prova på maskningtekniken och måla med PM pennorna. Det var inget nytt för mig. Därefter fick vi göra falsk akvarell med Tombow pennorna. Det var något jag fastnade för så jag köpte några pennor. Tillsist fick vi prova att måla med chalks, det var inget för mig kände jag.

I lördags var det dags för Gråboträffen. Det var första större scrapträff som jag gick på. Var lite spänd eftersom jag inte kände någon där men när jag väl var där så sprang tiden iväg och jag hade supertrevligt. Fick gjort en hel del, det är konstigt, hemma händer det inte så mycket med vid träffar är jag väldigt produktiv.

Ser fram emot kortmakar maran och kanske kommer samma tjejer dit.

Den 8 maj har jag ordnat till en liten enkel pysselträff för några vänner i Furulundskyrkan. Kankse blir det någon mer som hamnar i scrapträsket efter den träffen.

Nedan visar jag lite vad jag gjort under träffen och kursen samt att jag lägger upp lite som jag inte har visat innan. Det är ibland svårt att hitta tiden att uppdatera bloggen.


Börjar med kort från kurs


Två kort från kursen hos kortmakaren.
Här har jag målat direkt på stämpeln med Tombow pennor och därefter sprayat med vatten och stämplat. Jag stämplade fler gånger, det är egentligen bara en blomma på den stämpeln jag använde.
Här har jag provat på att måla med chalk. Det blev rätt bra men det var inte riktigt min grej. Tur att man kan prova på lite olika tekniker innan man handlar på sig olika saker.De här kortet har jag inte gjort på kursen men det får vara med här ändå.
Ett grattis kort. Stämpeln har jag köpt på kortmakaren. Glitter papper också köpt på kortmakaren. Det grönrutiga pappret ett spillpapper. På paket bandet har jag lagt på lite 3D lack och sedan strött på glaskulor. Pearlmaker på prickarna på paketet. Grattis är stämplat sedan har jag lagt på lite 3D lack.
Kortet är till en som älskar grodor.

Julkort

Två julkort blev gjorda också. Det blir april månads kort.Mönstrade pappret från inkido. Stämpeln är köpt på kortmakaren och är färglagd med PM pennor.God Jul pappret från maja design. Stämpeln från magnolia och färglagd med PM pennor.

Layouter

Några layouter blev gjorda under Gråbo träffen.
Den översta och den undre var två utmaningar. Den översta var efter en skiss. Den undre skulle vi skapa något i lila och grönt.
Den runda cirkeln målade jag av och klippte sedan ut. Minns inte riktigt var jag köpte pappret.Altrat

Altrade ett ljus och en tändsticksask som påskpresent.


Stämpeln kommer från bildmålarna
Enkelt sätt att göra ljusen lite roligare.Här har jag satt ihop fyra små tändsticksaskar. Klätt med grönt cardstock. Stansat ut borden. Stämpeln är färglagd med akvarell och kommer från stämpelboden.Ännu en tändsticksask som jag altrade under Gråboträffen. Var en utav utmaningarna.
Fjärilen är en stämpel som jag embossat och klippt ut.

Påsk kortGult cardstock papper i botten, pappret med påskliljor kommer från magnolia. Stämpeln också från magnolia färglagd med akvarell färg. Äggen som flickan sitter på är också en stämpel från magnolia.
Papprena är spillbitar tror det rosa pappret är köpt på clasohlsson i ett paket. Stämpeln kommer från stämpelboden och färglagd med PM pennor. Fjärilen har fått lite glitter på sig.
Här har jag också använt mg av spillbitspapper. Stämpeln kommer från Penny black och är färglagd med PM pennor.


Magnolia stämpel som är färglagd med akvarellfärg. Påsklilje pappret från magnolia.
Stämplat och embossat gladpåsk. Gladpåsk stämpeln var med i ett sett som jag köpte hos Sävedalens färg och hobby.
Påsk Candy hos InkidoInkido har påsk utlottning. Fram till den 5 april har man på sig att ta en lott.RSS 2.0