Måndag och regn

Måndag morgon igen, vad tiden går fort. Denna veckan är kort bara tre arbetsdagar för mig. Idag min lediga måndag skall jag se till att få huset städat och påkpynta lite.
Vädret ute säger mig att jag bara vill dra täcket över huvudet, jag önskar mig solsken.

Skulle behöva träna men vet inte om jag har någon lust idag, kanske skall satsa på imorgon eller får se om det kanske kan bli lite träning i kväll.
Varför skall man ha sådan ångest över badsäsongen varje år, jag funderar skarpt på att köpa ett såndär överdel till bikinin som döljer magen, den blir ju aldrig som den varit efter barnen men åh andra sidan är det faktist värt det, jag har ju trots allt fått världens goaste och sötaste barn.

Ha en bra dag


Layout

En layout som jag skapade i går utifrån en skiss från Veckans skiss skiss nummer 12.

Så här blev min tolkning.Ljusgult cardstock i botten. Cirkeln är utklippt ur ett papper som jag för längesedan köpt på Clas Ohlsson. Stämplat tre cirklar i det vänstra hörnet, färgen är så ljus så det syns inte så bra på bilden. Bokstäverna blev ett hopp plock av det jag hadde hemma. Pearmaker runt cirkeln och i de tre criklarna. Prickarna ser lite konstiga ut men det beror på att när jag skulle trycka ut kom först ingenting och sedan kom det aldeles för mycket. De rosa prickarna runt cardstocken är inte pearlmaker utan gloss touch (har fått den från något ställe för mycket länge sedan).

Julkort

Nu känner jag att jag har kommit igång med skapandet igen. Nu har det andra julkortet för mars månad blivit klart.Röd kortstomme. 3D klippark från Panduro Hobby. Punchiella, lite glitter limm och brads i form av en strumpa. Jag har skrivit God jul själv.


Påskkort

Nu är snart påsken här! Bara en vecka kvar, det skall bli skönt med lite extra ledighet. Jag är dessutom ledig under påsklovet. Jag och barnen skall rensa deras rum, plocka bort leksaker som de inte använder längre. Stor städning är ingen större ideé eftersom vi skall börja renovera rummen.
Sonens rum skall vi minska ner loftsängen, just nu är den så stor så att det finns utrymme att leka däruppe. Vi byggde den när barnen delade rum. En del av reglarna från sängen kan användas till att bygga upp väggen i källaren till dotterns rum. En storstädning av deras rum blir det längre fram.

Har gjort lite påskkort. Brukar inte skicka så många men några stycken skickar jag till.Bakgrunden har jag gjort själv. Jag har lagt vanlig tempera färg på ett bakplåtspapper och doppat pappret som jag har skrynklat ihop innan.
Jag var tvygen att prova eftersom jag tänkte använda lite av tekniken DTP med barnen i kyrkan. Där har jag inte tillgång till flera stämpeldynor i olika färger. Tempera färger finns det däremot gott om. Hönan kommer från Osmil stämplar och är färglagd med PM. Glad påsk stämpeln är jag osäker var jag har köpt den.Ytterligare en teknik, stämplat och sedan embossat med clear. Därefter har jag med hjälp av en svamp lagt på temperafärg. Jag har köpt in lite material till tillfället i kyrkan och det bland annat ebossing pulver clear och stämpeldyna.
Stämplarna  kommer från Penny Black. Glad påsk har jag skrivit själv, blev inte så lyckat pennan ville inte riktigt vara med.Påsklije stämpeln kommer från Stämpelboden och är färglagd med PM. Spillpapper i bakgrunden.

Bakgrunden har jag stämplat med en nyinköpt bakgrundstämpel från Heroarts innhandlad hos kortmakaren. Embossat med sunshine. Stämpeln kommer från Magnolia och är färglagd med akvarell färger. Fjärillen utstansad med spellbinders och så har jag lagt på lite 3D lack och lila glaskullor. Gladpåsk stämpeln var med ett sätt jag köpte på Sävedalens scrapp och Hobby, han och slänga innan jag kollade upp märket men tror det kommer från Slöjddetaljer.


Ett påskkort som min dotter har gjort. Hon är inte så mycket för att använda mönstrade papper och och dekorationer. Hon gillar mer att måla dit som hon tycker fattas. Stäpeln är köpt hos kortmakaren och kommer från Penny Black. Hon gillar att skriva själv också. Hon har färglagt med PM pennorna.

Min scrapp hörna!

För närvarande är min scrapp hörna i vardagsrummet, efter sommaren flyttar jag till ett eget litet rum. Vi skall göra ordning källaren. Dottern har sitt rum där nere nu men som det ser ut nu måste vi passera hennes rum för att komma till tvättstugan. Vi har avgränsat hennes rum med bokhyllor just nu men vi skall sätta upp en vägg och dörr så att hon kan stänga om sig. Än störs hon inte av att vi springer genom hennes rum men det dröjer väl inte länge innan dess hon blir trots allt 10 till hösten. Det innebär också att jag kommer att få ett litet utrymme i källaren som jag kan sitta och pyssla. Det kommer att underlätta enormt, det innebär att jag kan ha många saker uppställda i större utsträckning.

Här är lite bilder på hur det ser ut just nu.Överst på hyllan är det låder med pärlor, innan jag började att scrappa höll jag på med att göra smycken. Ibland faller andan på att göra smycken. Pärlorna tänkte jag också att de kan man ju göra dekorationer utav men har inte kommit så långt ännu.Väskan, det mest är nerpackad i den och i den mindre verktygslådan. I de stora ligger alla mina stämplar och stämpelfärger samt revolution med tillbehörande dies.Hyllorna under borde förvarar jag alla kort och så har jag en kasse fullt med påsar, använder dem och slänger skräpet, försöker slänga skräpet med det samma när jag håller på och pysslar. Alla sladdar är svårt att bli av med.

Det är rätt trångt där jag sitter så det skall bli skönt att få bättre utrymme och fler hyllor så att jag inte behöver ha allt ner packat.


Inspirationen tillbaka

Nu är våren på gång och min inspiration till att skapa kort och layouter har kommit tillbaka. Lite kurser och mässa gör susen.

Här är ett kort med nyinköpta stämpeln från Bildmålarna och papper från Maja design, inköpt på mässan i Borås.
Pearlmaker, rätt ny också, det är något jag kommer använda mycket utav.

Stämpeln har jag färglagt med akvarellfärg på akvarellpapper. Stansat ut med spelbinders och lagt på lite blå distressfärg i botten och rosa i kanterna.

Med hjälp av blommorna och pearlmakern bröt jag av den rosa lila tonen.
Spetsbandet inköpt hos kormakaren.

Kortet kanske inte blev så påskaktigt men jag tycker det känns vår över det.
Layout

En enkel lyaout. Pappret med kaninerna kommer från Magnolia.
Det är ganska tunnt men det skall klistras in i ett album. Jag har köpt album till barnen för flera år sedan innan jag fastnade i den har hobbyn. Det är vanliga klassiska album med svarta blad dock i scrapvänlig storlek så jag klistrar in layouterna och det funkar bra.


Nordiska Stämpel och Scrapmässa

Igår var jag i Borås på mässa, Nordiska stämpel och scrappmässa.

En härligt solig dag och jag var inne.

Innan mässan gjorde jag ett besök hos Magnolia och det var jag inte ensam om att göra, stod säkerligen 2 timmar i kö. Just då önskade jag att jag hade någon som jag kunde byta av med, var lite avundsjuk på dem som hade, annars tycker jag det kan vara skönt att gå själv i affärer.

Dagen på mässan slutade lite snörpligt. Jag upptäckte att jag har tappa mitt visa kort dock ej det jag brukar använda. Det kortet och det jag använde ligger i samma fack så det måste ha ramlat ut när jag tog upp det andra kortet. Spärrade kortet med detsamma och tänkte att det är tur att det inte är så mycket pengar på det kanske en hundralapp. Ringde min man för att han skulle tömma kontot, han konstaterade att det är ingen som har försökt använda det.  Det blir till att gå till banken imorgon och fixa ett nytt kort, behöver det för att kunna logga in på banken.

I morse så ringde Sara från kortmakaren, de hade hittat kortet. Skönt att det kommit till rätta även om det är obrukbart nu. Inga tjuvar i farten.

Här är lite av det som jag handlade på mässan.

Papper, några från magnolia men flest papper från maja design. Har fastnat för majas papper.


Och lite stämplar från magnolia och från bildmålarna. Embossing pulver och lite spelbinders. Lite nya Pm- pennor.Köpte även fästkuddar och två block med hobbypapper och en skärmatta och embossingmatta för spelbinders. Hobbypapper är bra till barnen och när man skall göra många kalasinbjudningar. Köpte även brads, de kom inte med på bilden. Det var brads med glaspärlor blå och rosa.

Nu skall jag sätta mig och färglägga några av motiven som jag stämplat upp.

Handarbetas inspirationsblogg
Fram till 30 mars har du på dig att ta en lott.

Scrapptorget firar 50000 besökare

Med utlottning.

Lilos scrapblog

Lilo firar att hennes blogg har funnits i fyra år. Det firar hon med en utlottning. Fram till 14 mars kan man ta en lott.

Ett tag sedan

Nu var det längesedan som jag uppdaterade bloggen. Har inte riktigt haft lusten att sätta mig här dessutom har skapar lusten varit på sparlåga men nu så.

Först ut kommer några julkort. Ja det skall börjas i tid. Två för februari månad och ett för mars, ett till för mars får det bli lite senare, det är några veckor kvar på månaden.Var på kurst hos kortmakaren för ett tag sedan, där fick vi bland annat prova på lite olika bakgrundstekniker. Här är två resultat utav den kursen.Här har jag först stämplat och sedan embossat med klar emobossingpulver och sedan färgat in pappret med en stämpeldyna.Här har jag först droppat dristressfärg på ett bakplåtspapper (teflonbelaggt), sedan tog jag ett papper som jag skrynklade och vecklade upp för att sedan dra det i färgen. Äggen är stämplar som jag färglagt med Promarkers, har lagt 3-D lack på prickarna och rosetterna.Ett kort till en kompis som fått barn för en månad sedan. Nallen kommer från Stämpelboden.


Gratualtionskort

Här kommer ett gratulationskort. Första gången jag gör ett ramkort. Lite pilligt men fick ihop det tillslut.Stämpeln köpte jag på loppis i Kungälv, har färglagt den med akvarellfärg.
Blommorna har jag köpt hos kortmakaren.


Insidan på kortet.

Maskarna från Tim Holtz likaså dristressen.


Layout

En layout.Cardstocken kommer från Panny Lane. Lite kul med annorlunda form på pappret. Blomswirlarna är stämpalde, kommer från Hero Arts Clear stamps. Journaling är också stämplad och kommer också från Hero ARts.
Bokstäverna kommer från QK.


RSS 2.0