Varit dålig

I fredags och lördags blev det inget gjort, jag har varit trött och dålig. Simmade med dottern i fredagskväll efter det blev jag väldigt trött och i går hade jag lite feber och ont i kroppen. Men jag var ändå såpass bra att vi fick ordning på förrådet. Nu kan vi äntligen komma in i förrådet. Det är så skönt när man fått lite ordning.

Idag gjorde jag fyra julkort som kompensation för fredagen och lördagen. Jag har en del kort att göra eftersom jag har skänkt bort nästan hälften av de jag gjort under året.


     

På alla fyra korten har jag använt inkidos papper. Det första kortet har jag även användt papper från spillbitslådan och figurerna är något jag hittade i gömmorna. De andra tre kommer bilderna från ett klippark.

Bilderna är inte jättebra, vet inte varför det skall blänka så. Har ni några tips så skriv det.


Gårdagens los och dagens los.

Det trycker i huvudet och ansiktet och öronen samt att det brumar i öronen men jag orkade att pyssla en liten stund. Det blev kanske inte några helt fantastiska lo men det beror ju på att jag inte känner mig helt 100 och är trött.

     

Har inte så mycket att säga om dem.


Och några layouter

Den här layouten gjorde jag idag. Jag har hoppat på utmaningen en om dagen i 30 dagar. Det går ut på att göra något kort, lo eller något annat inom pysslandet en gång om dagen.

De här två LO gjorde jag under scrapträffen i Gråbo.
Den översta är ett vanligt vitt cardstock som jag färgat in och maskat. Sandpapprat kortet lite. Rivit remsor och skrynklat ihop.

Den nedersta var jag med i tävlingen där det endast fick förekomma blommor och bling. Köpte en bling blomma men den var inte så lätt att sätta dit, den gick sönder lite men jag försökte laga ihop den  och det blev okej tillslut.


Julkort

Det blev en del julkort gjorda under träffen. Det är bra det för hälften av alla julkort jag gjort nu i år har jag skänkt till dotterns klass som de skall få sälja på julbasaren.Magnolia stämpel som jag färglagt med PM pennor. Stansat ut ramarna med spellbinders. Papret kommer jag inte ihåg vilket märke det var utav. God jul är utstansat med ett QK revolution alfabet.Samma stämpel men färglagd med akvarellfärger. Spellbinders till ramarna.Här har jag bara använt mig av stämplar. Inspirerad av Lisa DT hos Pappersbiten, hon hade en demo på stämpel och scrapmässan i Göteborg. Hur jag gick till väga är svårt att beskriva i text. 

 

Ny införskaffad stämpel Julstjärna från stämpelkällan, färglagt den med akvarellfärg.


Scrapträff i Gråbo

I lördags var jag och dottern på scrapträff i Gråbo. Det var riktigt trevligt, tycker den träffen är mysig. Det är inte så mycket tävlingar som man behöver stressa upp sig för, aldeles lagom och jag fick lite gjort. Dottern var jätteduktig orkade med 12 timmar. Hon sa att det var den bästa födelsedagen hon har haft, hon hade tur också hon vann två gånger på utlottning så hon var nöjd.

Vi fick vika en liten ask som man kan ge bort med kanske lite gotter i. Inkidos gröna snöflingepapper.

Fågelholk med album

På Svensk scrapbooking är det en tråd med en utmaning att göra en fågelholk där taket är ett album.
Min skall bli en present till en nära person.

Jag har precis börjat med den. Till väggarna tog jag två tidskriftsamlare av kartong som vi ändå inte använder (hade tänkt att göra mig av med dem, men det var tur att jag inte hann med det), taket är baksidan av ett ritblock.

Jag har målat insidan av väggarna istället för att klä med papper. Utsidan har jag klätt med papper från Freja skapargård. Jag tänkte att holken skall bli lite somrig.

 
Tidskriftsamlaren.


 
Husdelarna 
Tejpade ihop husdelarna.
Fortsättning kommer. Funderar på att antingen skära till brun cardstock eller köpa smala lister och måla att sätta i hörnerna.  Får se vad det blir mer. 


Nu ha jag varit och köpt pärmringar. Klistrat på pappaer på taket och inspiration fårn en annan tjej har jag lagt tårtpapper på taket. Skall även göra det på den andra sidan. Det var tvuget att torka på denna sidan och jag är för trött för att vänta.
Skurit ut papper och klistrat på i hörnena av huset samt ett spetsband runt övre delen av huset.

Julkort

Några julkort som kommer att gå till försäljning på dotterns julbasar i skolan. Hoppas bara att de skall bli omtyckta.


        

Papprena kommer från spillbitshögen. Tomtestämplarna är köpta hos CiLi in paper. Den sista tomten är ett bokmärke.
Spellbinders ramar bakom tomtarna. Blommor med lite glitter och så har jag lagt i lite pearlmaker. På det tredje kortet har jag tryck ut blomman och bladen. Pärlorna längst upp på det tredje kortet har jag köpt hos Dimoda, det är ljudekoration men det går att använda till kortmakeri också. Banden köpte jag förra året på IKEA.


Ett teljuskort

Mitt första teljuskort.

Vi skall till ett par vänner imorgon på middag och jag tyckte det passade med ett litet kort. Värdinnan tycker mycket om ljus så då passade det med ett teljuskort. De kommer även att få lite chocklad.Har använt mig av ett mörkt lila cardstock. Mönstrade pappret kommer från Maja design mina vänner. Rosa stora rosor som sitter på gröna och rosa blommor. Det sitter en tag i fickan, den är inte så mycket att orda om. Jag embossade lite på tagen, tänkte att dottern min skall få skriva något på tagen. Ljusen är 4 vita vaniljdoftande värmeljus.


Julkort

Har gjort tre julkort, väldigt enkla. Den 27 november skall dottern och hennes klass ha julbasar i skolan. Jag tänkte att jag skall göra ett 20 tal kort som de kan sälja och eftersom det är kort om tid får det bli väldigt enkla kort.

    

De mönstrade papprena kommer från spilbits lådan. STämpeln köpte jag från CiLi in paper.


Layouter

Fick lust till att skapa lite efter mässan. Har gjort två layouter varav en är efter en skiss från svenskscrapbooking.
En enkel skiss från SS, månadsutmaning november. Jag kommer att ladda up den där med.

 
Pappret kommer från frejas skapargård. Några av blommorna har jag stansat ut likaså med bladen med en punch. Fjärilarna är utstansade med spelbinders och så har jag lagt på 3-D lack.


Kortmakarens stämpel och scrapmässa

Nu i helgen var jag på kortmakarens stämpel och scrapmässa, med mig hade jag min dotter, jag tror att hon är på väg in i scrapträsket hon med. Det var riktigt trevligt och mysigt. Givetvis köpte vi lite saker och dottern var så nöjd när hon fick en peng att köpa vad hon ville men hon tyckte det var lite jobbigt för mycket av det hon ville ha hade jag redan hemma.

     


Jag köpte lite mönstrade papper från Magnolia, Maja design, pion och inkido samt lite enfärgade cardstock.
En spelbinders hjärtformad, den andra spelbinders kvadratformad hade jag beställt sedan innan men hämtade den på mässan. En mönstrad spelbinders, Tim Holtz mask, två textstämplar med god jul. Ettikets stämplar, band, bling, brads och en rulle ja vad det nu hette, den är klistrig på ena sidan och kan återanvändas.
Vi så en demos där hon stansat ut en form av hjärta, stämplade på och runt hjärtat. Ja jag får visa alster senare.

Elinor köpte lite papper, bling och ett glitterstick.
RSS 2.0