Flyttar

Nu blev det bestämt, jag flyttar min blogg till blogger. Den nya adressen är http://frulinusson.blogspot.com/ Jag kommer att låta denna bloggen vara kvar en månad så att alla som läser den hinner se att jag flyttar på mig sedan så stänger jag ned den. Gott nytt år

Testar

Testning


Testar

Testar att skriva från min iPhone


26 december

Sitter och tar det lugnt med en kopp kaffe, skall snart gå in i duschen. Sitter och drömmer om sommaren, ja ljuset är på väg tillbaka och har vardagen väl kommit igång igen så går det med rasande fart så är det sommar igen. Idag skall vi åka till svärmor och äta lutfisk (jag får torsk, tycker inte om lutfisk).

Julen har varit lugn och fridfull precis som den skall vara. Är ledig nu till nästa år vilket är skönt.
Igår var vi hos mina föräldrar och fikade, min moster och hennes man var där, får passa på och träffa dem när det är på besök. Det blev även lite julklappsutdelning där med. Vi har tre julklappsutdelningar i vår familj en helgen före julafton, julafton och antingen juldagen eller annandagen beroende på vem vi  firar julafton med. I år var svärmor, svägerska och svåger här. Nästa år blir det med min familj och då blir det julklappsutdelning på annandagen med svärmor för vi åker alltid till henne på annandagen och äter lutfisk.

Vi pratar om att vi skall ha shoping fritt år, vi börjar med fram till sommaren. Det innebär att vi bara skall köpa sådant som vi absolut behöver. Det kommer att bli utmanande och tufft. Oftast så köper man så mycket onödigt som man inte behöver. Det som blir utmanande för mig är att det gäller även pyssel saker och då gäller det att skapa med det man har innan jag köper nytt. Det som blir spännande är att se hur mycket pengar vi sparar på att tänka efter både en och två gånger innan man köper något. Dottern tycker det verkar roligt och är med belöningen kanske blir en extra resa eller något annat kul.

Nedan visar jag nu två tavlor jag gjort. Dem fick svärmor i julklapp. Jag gjorde flera sådana tavlor men tyvärr tog jag inga kort på dem.
Bilderna är tagna med min Iphone, det är inte bästa kvalitet men tycker ändå att det blir godkända bilder.

God fortsättning till er som läser och Gott Nytt År.

18 december

Nu var det fjärde advent och endast 6 dagar kvar till julaftonen.

I helgen har vi firat liten julafton med svärfar och hans nya familj. Lutfisk och julklappar, barnen är nöjda och vi är nöjda blev en liten försmak av det som komma skall.

Svärfars frus gamla faster kom på eftermiddagen på fika, istället för att ge henne en sak satte vi in pengar till musikhjälpen och hon blev fantastiskt glad för vad behöver en 90 årig dam.
Till henne hade jag även gjort ett litet julkort.Idag har jag julstökat i köket. Jag har bakat rågkakor och vörtbröd, hjälp dottern med att göra godis, bakat kolakakor och pepparkakor samt en mjuk pepparkaka. Har även hunnit med att handla för julafton och slagit in några julklappar. Det som är i julklapparna får ni se efter jul.

Förra lördagen var jag på scrap träff i Gråbo och som vanligt var det väldigt trevligt.

Ett julkort och ett grattiskort blev gjort under träffen men även en tavla och några lo. Tavlan och Lo visar jag senare, altrade även en box som jag kommer visa vid ett senare tillfälle.

Det får vara allt för denna gången.

3 december

Lördag igen, vet inte vad veckorna tar vägen.

Idag har vi varit på julmarknad i Jonsered. Köpte lite prylar på Östhjälpen och en julklapp på Jonsereds if:s  julmarknad. Markanaden som var i fabrikerna var vi aldrig i, det var så dåligt väder idag så vi hade ingen lust att röra på oss så mycket.

Annars har det varit en bra dag, lugn och skön. Gjorde några julkort i eftermiddags, blev inspirerad utav ett tv klipp på Svensk Scrapbooking.De tre ovan är väldigt enkla, stämplade upp ett motiv och embossade det därefter drog jag över med distressfärg. Väldigt enkelt och snabbt gick det. Perfekt om man har många kort att göra, nu har inte jag det men det är alltid roligt att prova nya tekniker. Jag sprayade även lite shimmer på men det syns inte så bra på bilden.Det här kortet gjorde jag för några dagar sedan. Stämpeln är från kortmakaren och fäglagd med distress färg, stansat ut ovalerna med spelbinders.

Nu tror jag inte att det bli fler julkort för i år. Har även köpt julkort så nu har jag till alla vi skall skicka. Det blir de närmaste som får de handgjorda korten och de som uppskattar att få ett handgjort.

Tycker det är roligt att göra kort funderingar går om att ta beställningar men jag vet ännu inte om jag hinner med större beställningar just nu kanske om något år eller två. Men vill man ha något enstaka så går det bra att beställa om ni tycker om det jag gör.

Ha en fortsatt trevlig helg.

1 december

Då var det december månad och snart är det jul, det bästa med julen är att det blir några dagars ledighet och det skall bli skönt.

Barnen har fått varsin adventskalender, sonen fick en star wars lego kalender, han såg den i ett reklamblad och önskade sig givetvis en sådan. Enkelt tänkte jag den är ju färdig men dyr. Till dottern gjorde jag en egen, hennes luckor är ännu inte fyllda utan jag tar det efter hand.En kalender gjord av tändsticksaskar, fördelen är att jag inte behöver slå in något samt att jag kan fylla på efterhand. I dag fick hon ett nagellack, tyvärr fick inte det plats så jag skrev en lapp var hon kunde hitta det.

Dotterns blir dyr också men de har inga andra kalendrar. TV kalender var de inte intresserade av och jag skippade choklad kalendrarna iår. Tycker det är onödigt med godis varje dag dessutom så har vi så mycket godis hemma så de behöver inte mer.

Nu måste jag lägga ett kål på julkortstillverkningen det är snart dags att skicka dem.


RSS 2.0