1700-tal....

helg vid Gräfnäs slottsruin.

Idag var vi vid Gräfnäs slottsruin där det var 1700 tals helg. Där hade arrangörerna stält upp ett militärläger så som det såg ut vid 1700 talet.

Under dagens gång fick vi se när de mönstrade, hur allmogen levde och ett slag samt hur högre ståndet levde.
Nedan visar jag bilder från slaget, tyvärr glömde jag ta med det större objektivet men det fick gå ändå.

Slaget handlade om en upprorsmakare som sedan blev halshuggen, de berättade sedan vad de gjorde med kroppen efter avrättningen. Det är sådant som händer i andra länder lång borta nu för tiden, vi har det ganska bra här i Sverige just nu.

En bild på när de högre stånden dansar, tror de övar sig inför kvällens fest.Sonen tyckte det var lite spännande med slaget, första gången de avfyrade kanonen under slaget hoppade både jag och barnen till, det var några barn i publiken som började gråta men sedan var vi beredda.

Efter slaget ville barnen bada och så fick det bli. Det fins en fin strand där i parken och de har även en fin lekplats till de minsta så det är väl värt en utflykt till Gräfsnäs slottsruin även när det inte är någon aktivitet där.

Det får vara allt för denna gången.


Semester

Nu har jag semester och vädermässigt har den börjat bra. När det gäller hälsan började den inte så bra, jag fick feber och ont i halsen i lördags och höll i sig ett par dagar men nu är jag på bättringsvägen.

Jag skulle ha börjat med ett träningsschema nu inför Midnattsloppet men det gick inte att börja i måndags men jag tror det skall gå bra ändå. Mitt mål är att springa loppet på 55 minuter. Det blev en långpromenad idag en bra början och på fredag får det bli en lugn jogging runda.

Badat har vi gjort varje dag, i lördags blev det ett dopp i havet vid Åsa. Sonen spelade fotbollscup. Det var lite nytt för honom de fick spela på en större plan för första gången samt spela 7 manna, hans lag är vana vid 5 manna. Värmen och den stora planen tog musten ur dem men de vann sista matchen och det var ju roligt för dem.

Pysslande blir det inte så mycket utav nu, sitter hellre ute men jag måste snart göra ett bröllopskort, det skall vara klart innan den 31 juli, vecka 30 måste det vara klart. Se till att sätta mig på kvällarna då det ändå inte är något kul på TV.

Visar några alster som jag gjort för ett tag sedan men inte visat.


RSS 2.0