Längtar ut till slingan.

Har nu snart inte sprungit något på två veckor. Har som sagt innan ont i knät, nu börjar det ge med sig men skall ge det en vecka till. Sedan blir det till att ta det lugnt, varva jogging med gång och försöka tänka på hur jag springer. Kroppen och benen längtar ut framförallt de dagar det varit så skönt väder.

Det har blivit några pass på crosstrainern på gymet men det är såå grymt tråkigt. Det är betydligt roligare att springa ute i 2 timmar än att stå på crosstrainern i 45 minuter.

Har gjort ett kort och några layouter. Har inte tagit några bilder på layouterna ännu, jag visar dem vid ett senare tillfälle.Blåklockorna är en stämpel från dåvarande stämpelboden, har maskat för att få en större bukett. Färglagt med akvarellfärger. Stansat ut ramarna med spellbindersdie, text QK. Papprena kommer från Lady bug.Insidan av kortet.

Kortet är gjort till en person som fyller 65 imorgon.

Det blir allt för denna gången.

Seedingloppet

Igår var det då dags för seedinloppet. Jag sprang det på 1,03 och det är jag nöjd med. Innan iår har jag gjort milen på 1,06 och seedingloppet är 10,5 km. Det ända tråkiga är att jag efter loppet fått djävulskt ont i knät ner mot vaden. Under själva loppet gjorde det inte så ont, det gick och springa och det kändes okej lite ont men inte mer.
Som sagt har haft lite problem de senaste gångerna med knät, jag var hos en sjukgymnast på sportlife i torsdags, konstaterade att jag fått löparknä, fick ett tränings och strech program. Har styrketränat lite hemma av de övningar jag kan göra hemma och stretchat, har dessutom gjort en övning som kalas kavelövning. Hittade den på nätet, det innebär att man ligger på en kavel eller fylld petflaska och maserar benet från höften ner mot knät, det finns även redskap att köpa men nu har jag inte det och den är rätt dyr. Det funkar lika bra med kaveln och det gör väldigt ont. En muskel eller sena vet inte vad som går från höften ner till knät som är stel.
Skall även träna upp styrkan i vänster benet och då främst baksidan och framsidan lår samt sätesmuskeln och höftpartierna givetvis skall ja träna högerbenet också annars blir det tokigt. Nya skor skall även inhandlas mina har gjort sitt nu.

Det är mycket som hänger ihop som orsakar besvären. Jag hoppas att jag skall komma till rätta med problemet innan Göteborgsvarvet så att jag kan springa det utan smärta.

Vilket härligt väder det är idag, i lördags såg jag de första snödropparna. De växer utanför vår uteplats, ett säkert vårtecken. Det är så underbart nu på vår uteplats när solen skiner. Skall snart sätta mig där med en kopp kaffe och njuta.Jag har inte scrappat på ett tag nu men jag hade två lo som jag inte har visat innan.Här har jag använt mig av mina nya schablonmallar som jag köpte hos Pappersakademin. Jag har satt på lite bling på swirlarna.Pappret kommer från Freja skapargård, tycer det är så härligt papper får vår känslor när jag tittar på det. Ända dekoratinen är blomman och bladen som jag stansat ut från QK dies. Mitten av blomman har jag dekorerat med guldiga glaskulor. Text har jag skrivit på bladen.

Skall försöka att skippa TV i veckan och pyssla lite mera, behöver komma i kapp när det gäller fotografierna dessutom har jag några projekt som jag skall göras.Vilket härligt väder!!

Nu måste ändå våren vara på väg. Det har varit underbart väder nu i helgen. Igår tog jag fram cykeln och cyklade en sväng. Hoppas på att kunna cykla till jobbet någon dag i veckan. Är cykeln framme då är det vår. Såg det var många barn ute nu i helgen och cyklade, ett säkert vårtecken.

Jag och maken tog oss en härlig lång promenad, sonen cyklade med medan dottern stannade hemma.

Igår spelade sonen innebandymatch, de var så duktiga tycker jag. De var väldigt samspelta igår, gjorde väldigt fina pass. De vann matchen och det var dem värda, hoppas att det stärkte deras självförtoende. Fick med mig dottern till att titta och hon tyckte att det var kul, jag fick muta henne först för att hon över huvud taget skulle följa med. Nu vill hon följa med nästa gång också.

Snart är det dags för seeding lopp. Känner mig inte laddad för det men skall nog bli det. Typiskt är det många saker som krockar den dagen men det är tur att vi har föräldrar som kan hjälpa till.

Tänkte visa vad jag gjorde under scrapträffen förra lördagen.Texten har jag stansat ut med BS, det är ett QK alfabet, det syns inte så bra på bild men pappret jag använt är lite glittrigt. Stämpalt i hörnena, swirlen har jag målat med crackelpaint och därefter lagt på 3D lack.Den här lo har jag inte använt så mycket papper eftersom jag använt mig av mönster papper i botten.
Grattis texten är ett QK alfabet.Här är en utav utmaningarna, den hamnade i kategorien 4 papper men den skulle också kunna hamnat i något jag som jag inte riktigt är vänn med. Att använda flera mönstrade papper är inte riktigt vad jag brukar göra. Texten är cipboard som jag har målat med crackelpaint, journalingen har jag stämpat och klippt ut.Här har jag provat det andra ebossinkuveret från Sizzix. Stämpeln är från Penny Back målat med PM pennor. Tänkte ha texten grattis på kortet men har inte bestämt hur jag skall göra så det här kortet är inte riktigt färdigt ännu.Här är den andra utmaningen, att göra ett kort eller lo utan bild eller stämpel. Spelbinders har jag använt till ramarna, skrivit grattis för hand.

Den tredje utmaningen visar jag lite senare, fotot blev inte så bra, måste fota den igen men just nu orkar jag inte.


Scrapträff

Nu hoppas jag att våren snart är här, är så evenerligt trött på den här kylan. Vill ha sol och värme.

I lördags var jag på scrapträff hos pappersakademin. Det var riktigt trevligt. Tycker de här små träffarna är mysiga och avkopplande. Det är inte stressigt på samma sätt som det kan vara på större träffar med flera utmaningar. På träffen fick vi hitta på tre egna utamningar.

Det blev ett kort eller en lo med fyra eller fler olika papper, ett kort eller lo utan bild eller stämpel samt att vi skulle göra något eller använda en teknik eller skapa med en färg som vi inte riktigt känner oss bekväma med.

Jag deltog i alla tre utmaningar hur resultatet blev får jag lägga in imorgon eller under helgen eftersom batteriet till kameran inte ville vara med längre.

Fick några lo gjorda också så nu börjar korthögen till barnens album att minska. Det är inte mycket kvar, tänkte ta mig i kragen nu och sätta mig med det, det får bli TV som prioriteras bort. Det är lätt att hamna där efter en arbetsdag men jag tycker nog att det är mer avkopplande att sitta och pyssla och samtidigt lyssna på musik eller på radion.

I tisdags var det fjärde besöket hos viktväktarna och trots pizzan på scrapträffen och kalaset i söndags blev det ett minus. Nu denna veckan får jag vara lite hårdare samt röra på mig lite extra så att det inte kommer ett litet bakslag på tisdag. Det börjar kännas i kläderna att det har försvunnit några kilon. Det är 2,7 kg sedan jag började. Tänkte att på tisdag skall jag ha en guldstjärna, det får man för varje tre kilo man går ner. Veckan därefter får jag sträva efter att nå mitt 5% mål.

I går var jag för första gången på bodycombact, idag känns det lite i ryggen. Kände mig inte helt slut efter passet som jag trodde att jag skulle göra men det är alltid svårt att ta ut sig första gången när man är osäker på rörelserna. Det blir troligen ett pass nästa vecka också. Imorgon skall jag se om jag kan få komma ut och springa annars är det träning igen på lördag.

Idag var jag hos tandläkaren, en av mina plomber hade lossnat så jag var där och lagade tanden. Sonen var med mig inne hos tandläkaren eftersom maken var med dottern som också var hos tandläkaren och drog tre tänder.
Tandläkaren tyckte att han satt där så duktigt så han fick en liten mini tub med tandkräm för barn, de pratar med honom också om att mamma är duktig. Vad får jag, en hel tand och ett stort hål i plånboken.

Ja, dottern var som sagt samtidigt och drog tre mjölktänder, när hon var klar såg hon helt bedrövad ut. Tjock i kinden efter all bedövning och ont hade det gjort när de la bedövningsprutan. Stackarn men senare på kvällen var det bra igen.

Det får vara allt för denna gången.


RSS 2.0