Mors dag

var det idag. Alla mammor som läser här blev ni firade idag?

Här hemma firar vi det inte så väldigt stort, vi hade bjudit hit svärmor och min mamma på fika. De fick varsin blomma med ett kort på som jag har gjort.
Till fika blev det rabarber och jordgubbspaj, rabarberna var maken och sonen ute och plockade i trädgården, blev inte så jättemycket så jag drygade ut med lite jordgubbar. Det var iallafall väldigt gott med årets första rabarberskörd.

Dottern min hade gjort iordning en bricka med frukost till mig men hon kom aldrig in med den på sängen, hon ville inte väcka mig. Hon är för rar hon, hon satt uppe i en timma och väntade på att jag skulle komma upp.Här är brickan hon hade fixat iordning.

Sonen och maken var på fotbollsträning på morgonen.

Dottern hon fixade och donade lite hemma innan svärmor och min mamma kom, gjorde fint i hallen och städade vardagsrummet, inte dåligt för att vara henne tänk om det kunde vara så varje dag.

Några presenter fick jag inte idag utan jag fick Garmin pulsklocka förra lördagen. Vi brukar annars inte ge varandra presenter varken på farsdag eller morsdag, blir kanske en liten blomma eller dylikt. Det viktiga är att man kommer ihåg varandra fast skall det behövas en dag för det? Egentligen borde man ta till vara varandra och hylla varandra varje dag.Blomman till min mamma. En enkel blomma kan bli lite lyxig genom ett fint kort samt lite finare inslagning.Svärmor fick en likadan blomma.

kortet och tagsen har jag visat innan.

Har idag fått lite lo gjorda men dem tänker jag visa en annan dag. Klockan börjar närma sig sängen.

God natt.

Jag gjorde och det och..

fått en blodad tand. Jag har anmält mig till nästa års varv. Tänkte försöka göra varvet på runt 2 timmar. Jag komm runt varvet på 2½ timma och det är jag jättenöjd med tanken på hur det har varit med träningen i och med knäproblem. På onsdag skall jag ta upp träningen igen och nu skall jag satsa på att göra midnattsloppet på under timman och det tror jag att jag skall klara.

Jag kände att det blev segt i benen det sista kilometrarna på varvet så  det är benstyrka och höftstyrka som gäller.
Jag fick dessutom en förtida morsdagspresent i lördags, en garmin pulsklocka, nu när jag har en leksak kommer det bli ännu roligare att träna.

Igår var det sonens tur att springa och det gick bra för honom med. Idag var han nöjd med att han fick med ett litet kakapaket i påsen, det fick följa med på utflykten de hade med skolan. Han klarade sig från regnet också.

Nu är det inte långt kvar till semester, jag jobbar i 4 veckor till sedan har jag en vecka, därefter jobbar jag en för att sedan ha fem veckors semester. Det skall bli så skönt och jag hoppas att vädret skall bli varmt och soligt.

Jag har fått kreativiteten tillbaka, har gjort en hel del layouter men har ännu inte tagit kort på dem. Det blir kanske i morgon. Idag har jag haft en hel del energi, tomatplantorna fick större krukor och jag har sått sallad och luktärter. Det skall bli spännande och se om det blir något, morötterna som jag sådde för ett par veckor sedan har nu börjat komma upp.

Nu så säger jag GOD NATT

Dålig i magen

Har känt mig lite till och från konstig i magen i någon veckas tid men igår morse var det värre. Jag tänkte neeej inte magsjuka det har jag inte tid med nu, jag skall ju springa på lördag. Jag kräktes en gång på förmiddagen sedan sov jag i ett par timmar och fram på eftermiddagen kände jag mig bättre, lite illamående så fort jag åt men inte mer. Idag är det bättre men fortfarande illamående så fort jag äter något.
Jag känner mig inte så där matt som man brukar efter magsjuka så jag är inte så säker på att det är magsjuka. Kan vara en kombination stress och fel mat, har ju ätit glass i flera dagar under en kort tid och jag kan bli lite dålig av glass. Nu får det bli ordentlig mat och ingen glass, måste nog få in det att jag skall inte äta glass men det är svårt för jag älskar glass.
Jag hoppas bara att jag har bra med kraft på lördag till varvet.

Här nedan visar jag layouter jag gjorde under scrappträffen i Gråbo


Den här lo blev jag lite inspirerad utav bordskamraten av att använda ramar på korten.
Den här lo är gjord utefter temat att skapa en lo eller kort med en låttext och vad passar inte bättre med bäbä vita lamm. Jag stämplade upp en flicka från bildmålaren och satte på lo, inget jag brukar göra men tyckte det passade till.Ett dubbel uppslag, har inte så mycket att säga, stämplat på cardstocken.Den här lo är gjord efter en skiss från stämpelkällan som var en av utmaningarna på träffen. Kravet var också att man var tvugen att ha med en stämpel från stämpelkällan på skissen. Det blev två olika, blomman mellan korten var en av de som fick samt att jag stämplade det som hänger ner mellan korten.
Jag försöker att använda mer och mer mönstrade papper. Tycker det är en utmaning för min del, skulle våga prova mer att dekorera dem mera också men tycker det är svårt, det gäller att få till det så att det inte blir för rörigt.

Tror jag skall sätta mig i kväll och göra fler lo samt sorter bland mitt pyssel. Har fått lite förvaring från biltema så nu kanske jag kan få lite ordning på små sakerna och blommorna.

Scrappträff

I lördags var jag på scrappträff i Gråbo, som vanligt var det väldigt trevligt. Tycker att den är en utav de där mysiga träffarna. Det är lagom många utmaningar och det är ingen press, god mat och trevligt sällskap.

Nu har jag köpt en ny dator och det är roligt och härligt, nu går allt jag gör på datorn mycket fortare. Hoppas att jag skall få lite mer lust till att blogga lite mer. Vi beställde även en kamera och det är också en rolig leksak, det tycker även dottern. Vi var på sonens simskoleavslutning och jag vet inte hur många kort jag tog på honom, sedan blev inte alla så jättebra men många.

Här är en lo jag gjort för ett litet tag sedan men inte visat.Har inte gjort så mycket med den eftersom jag tycker att pappret isig är så fintEtt morsdagskort som jag gjorde efter temat schlager på scrappträffen. Det skulle vara glitter på kortet
Hjärtarna är utstansade med spelbinders och pappret är från maja design. Stämpeln kommer från Vilda och är färglagd med akvarell färger. Jag stämplade delar av stämpeln för att klippa ut skummet och vinglaset som jag sedan klistrade på orginalet för att få en 3D effekt. Skummet och de små hjärtarna har fått lite 3D lack på också.Morsdags tag som vi fick göra under träffen. Lisa hade med sig ett kit från inkido som vi fick sätta ihop. Allt material på tagen kommer från inkido.

Jag gjorde några lo också på träffen men de får jag visa en annan dag. Nu skall jag göra mig iordning för sängen.

Dotterns dator i beslag

Jag har beslagtagit dotterns dator för ett litet tag, min har gått sönder och hon vill gärna ha tillbaka sin. Hon går och frågar om hon möjligtvis kan få låna sin egen dator för det är faktiskt min säger hon. Fast nu har det varit så fint väder så ingen av oss har suttit speciellt mycket vid datorn. Jag var tvugen att ha datorn vid ett tillfälle och det var när jag var tvugen att betala en räkning som inte hade hunnit komma innan min dator gick i sönder.

Hon skall snart få tillbaka sin dator, igår beställde vi en ny dator och så beställde vi en systemkamera. Har länge gått och tittat på systemkamera, jag har en bra digitalkamera men den klarar inte bilden på långt avstånd så jättebra. Varje gång vi har varit och tittat på match med sonen eller upträdande med dottern har jag önskat mig en systemkamer. Så iår bestämde vi oss för att våra skattepengar skall gå till en kamera.

Helgen har varit underbar, riktig sommar värme. I söndags var det koutsläpp, jag och barnen cyklade dit därefter fortsatte vi till en vårmaknad och lyssnade på team Caspers kör samt fikade. Igår sprang jag 16 km och det kändes väldigt bra, sprang på 1.45 så Göteborgsvarvet gör jag väl på ca 2.30. De sista 5 km får jag springa på vilja fast då är det inte långt till mål och det är ju inne i stan som det är mest folk som hejar på.

Har gjort lite lo men kan tyvärr inte redigera dem i datorn, det finns inget program för det i dotterns dator och jag vill inte ladda ner ett heller utan jag får visa det när jag får den nya. Ett enkelt fotoprogram fanns i datorn så jag kunde skära till bilderna så lite bilder från koutsläppet kan jag ändå visa.
Nu skall jag vila och ladda för Vårruset i kväll.

RSS 2.0