Det första ljuset brinner.....

står julens dörr på glänt och alla mäniskor glädjas att fira få advent.

Helt otroligt att nu är det första advent. Kan knappast tro det när jag tittar ut det är full storm ute.
Jag och dottern var i kyrkan på förmiddagen, det var familjegudtjänst, barnen sjung och spelade så fint därefter serverades det krov med bröd.

I år samlar Furulundskyrkan in kassar med lite julgott ioch pengar sedan skall ges till familjer som inte har råd med det där extra till jul i förrutom att de får kassen med lite gott i kommer de även att få ett presentkort på 500 kronor som de kan ex handla en liten julklapp till sina barn.

Förra lördagen var jag på scrapmara med scrap och hobby i Sävedalen. Fick gjort en del.Med det här kortet van jag fina stämplar med världsdelar på i utlottningen.

Dessutom vann jag på en lott som jag köpte. Vann ett kit med ett album, papper och brads.

Jag fick gjort några lo också men de visar jag en annan gång.

Har gjort lite advents fint också.
15 november 2011

Redan mitten av november, nu går det fort. Nästa helg är det advent.

Idag har jag varit på ombudsutbildning med facket, jag har tagit på mig rollen som fackligt ombud och skyddsombud på min arbetsplats. Det var en lärorik och rolig dag. På måndag är det utbildning för skydsombud.

På fredag skall jag på datautbildning med jobbet, det har varit mycket utbildningar nu i höst för min del, kan bli lite mycket men samtidigt är det roligt och jag utvecklas och gör förhoppningsvis ett bättre jobb.

Fick lite tid över idag så jag satte mig och gjorde ett julkort och en lo.Lo gick fort att göra, lite fotomatta till korten och lite text. Det mönstrade pappret hade redan så mycket i sig så jag tyckte det skulle bli för mycket att ha mer saker på.
Stämpeln tror jag kommer från stämpelkällan, kommer inte riktigt ihåg var jag köpte den. Färglade med distresser. Har bytt akvarellfärgerna till distresser tycker personligen att det blir snyggare så nu har jag köpt mig lite fler färger. Utstansade ramarna kommer från spelbinders. Godjul remsan kommer från ett maja design papper, det är bården längst ner som man brukar slänga.

Det var allt för i kväll.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll och vecka.

Dottern fyllt år

Idag fyllde dottern 11 år, det är inte klokt vad tiden går fort, elva år sedan hon kom till oss själv känner jag mig inte elva år äldre.

Hon bestämde att vi först skulle gå poängpromenad och därefter blev det fika hemma hos oss. Vi brukar gå poängpromenad på söndagarna tillsammans med svärmor, svärfar, svågrar och svägersker idag var även min mamma och pappa och bror med. Syrran och hennes kille kom till fikat, syrran skall snart få en bebis så hon orkade inte gå så långt nu.

Tog en liten höst bild när vi gick,I går var dottern på bowlingkalas. Här är hon redo för att gå.Ett litet kort till kalasbarnet som hade bowlingkalaset.I veckan som varit har jag varit sjuk, feber och mått illa men nu är det bra igen och igår var jag såpass pigg att jag orkade baka till idag. Det blev smörgåstårta som dottern besällt och lite kakor.
Orkade göra lite kort igår också, två farsdagskort och ett grattiskort. Tyvärr glömde jag ta kort på farsdagskorten, kanske jag får chansen på det ena, det som min pappa fick. Grattis kortet var till dottern.En lo visar jag nu som jag gjort för längesedan.Nu skall jag snart släcka, är trött efter denna dagen och jag skall upp tidigt imorgon.


Mässa

Igår åkte jag och min dotter buss in till mässan, betalar och går in. Går i ca en kvart när dottern säger att hon känner sig konstig i magen. Jag tror att det är för att hon behöver äta, någon minut efter att hon sa att hon kände sig konstig i magen blir hon yr och vinglar sedan kom det, hon spydde. Jag var tacksam att vi stod på ett sådant ställe att det kom på golvet och inte över några saker eller att det inte kom på nåogon annan människa förrutom på mig.

Det var några hjälpsamma, jag torkade upp efter henne sedan var det bara till att åka hem. Det blev en billig mässa, jag hann inte att göra av med några pengar förrutom till entren. Dottern spydde sedan mer hemma, det var vinterkräcksjukan som kom och den kom verkligen plötsligt. Jag hoppas bara att inte jag skall bli sjuk.

Hade köpt biobiljetter till idag till Tin tin, men hon kunde inte gå. Visste att mina föräldrar planerade att gå på den filmen idag också så de fick överta två utav biljetterna. Maken och dottern får gå en annan gång och se filmen.

Har nu börjat komma igång med skapandet igen. Visar ett litet julkort jag slängde ihop nu i kväll.

Imorgon är det måndag  igen och min ledighet är slut. Det har varit väldigt skönt att vara ledig, skulle gärna vilja vara ledig några dagar till men det är snart jul och då hoppas jag på lite ledigt igen.
Stämpeln är från Vilda och jag har färglagt med distresser. Papprena kommer från spilbitslådan. Har denna gången inte tänkt på om de hör matchar varandra utan har bara tagit det som jag hittade i spillbitslådan.


Lördag igen...

och jag har hunnit ta mig en kort löprunda och löst melodikrysset. Sitter nu och dricker kaffe för att sedan åka in till heden för att gå på scrapmässa. Dottern skall följa med och det skall bli kul och jag hoppas att jag skall hitta mycket kul saker.


Veckan som har gått har barnen haft lov och jag har varit ledig sedan i tisdag. Det har varit välbehövligt med lite ledigt, har fått gjort sådant som annars inte hunnits med och så har jag sovit. På måndag är det dags igen.

Igår var vi på sjöfartsmuseet. Tittade på djuren i akvariet och på båtarna, vi avslutade med att lyssna på ett litet kort föredrag om sjöodjur, påhittade eller verkliga.
Först tänkte jag åka och bada med barnen på vattenpalatset i lerum eftersom de har frågat efter det en längre tid men så kom jag att tänka på att Philip börjar bli stor nu. Det är inte alla som tycker det är okej att när barnen har börjat i skolna följer med in på motsatta köns omklädningsrum. Det innebär att har jag ingen manligt sällskap med mig måste han gå in själv herrarnas avdelning och det tror jag att han skulle klara. Han duschar ju själv här hemma och i skolan går det bra men han ville inte gå in själv så vi fick avstå att bada. Dottern tyckte att han kunde följa med oss in på damernas, för mig och henne spelar det ingen roll men det finns flickor i hans ålder som inte tycker det är så kul dessutom tror jag att dottern inte skulle tycka det var bekvämt om killar i hans ålder skulle duscha på damernas men det är ju annorlunda med brosan.

Vi får planera in bad när vi kan åka hela familjen eller ta med kompisar till sonen, då tror jag att han skulle gå in på herrarnas.

Nu är det inte många veckor kvar till jul bara tre veckor kvar till advent, handlade lite dekorationer till adventsljusstacken på blomsterlandet igår. Visar bild på det färdiga resultatet längre fram.

Ha en bra lördag.

RSS 2.0