Tårta

Ja inte vilken tårta som helst. En tårta gjord på blöjor.
En bok med toma vita blad som jag dekorerat. I den lilla ramen kan man sätta en liten bild.Här är slutresultatet. En dopgåva. Var på dop i dag lördag, föräldrarna till barnet som döptes ville inte ha något speciellt utan ville att vi skänker pengarna till Haitis SOS barn byar.  Vi kände att något ville vi ha med oss, det blev den här tårtan av blöjor plus boken och en slant till Haiti.

Årets första julkort

Har antagit utmaningen att göra två julkort i månaden under året. Nu har jag gjort de två första. Min dotter undrade om jag var knäpp, hon sa: Det är ju ett hellt år kvar innan jul.
Det första kortet ut. Stämpeln är från penny back som jag färglat med akvarell färg.
Andra kortet. Ängeln är ett bokmärke inköpt på Panduro. Pappret kommer från ett block som jag köpt från panduro också. Det röda bandet köpte jag förra julen på IKEA. Stämpeln kommer jag inte ihåg var den kommer från, kanske från pysselmyran.

Januari utmaningen

För första gången är jag med i en utmaning hos Svensk scrapbookin.

Januari skissen är den med i.Här har jag också klippt ut formen på det blå blommiga pappret. Det brunmönstrade är baksidan av det blå. Blommorna och fjärilen har fått lite glitter på sig.


Scrapmara

I lördags var det dags för årets första scrapmara för mig. Pappersakademin i Partille var det som anordnade den, det var mycket trevligt och de flesta som var med hade jag träffat sedan inna så det var mycket kul.

Vi fick den nya Scrapbooking tidningen som välkomstgåva, utmaningen för dagen var att lifta något ur tidningen. Det blev första gången som jag liftade något.

Det blev några layouter gjorde samt två kort under maran.

Så här blev layouten till utmaningen. Det är midsommarafton 2001, svårt att tro det tanken på hur insvepta barnen är.
Den rosa formen klippte jag till själv eftersom jag inte hade något sådant papper, rev lite i kanterna med en. Swirlarna är av chipboard som jag klistrade på brunt papper. Rev lite i kanterna med jag vad den nu heter och chalkade därefter.
På sidan 30 och 31 i tidningen ser ni de layouter som inspirerade mig. Första gången som jag gör annorlunda form på pappret.Den här layouten är också en inspiration från tidningen sidan 35. Den bruna halvmånen fick jag till genom att använda en stekpanna som mall, fick ideén av min bordskompis på maran. Guld kanten är en spets som jag köpt på Sävedalens hobby och färg.. Stämplat peppar kakor. Ramarna på kortet är baksidan av julgranskulspappret (hade lite kvar sedan innan, jag köpte flera av samma papper).
EN grå nyans på cardstocken. Blommswirlen har jag stämplat och den stämpeln har jag köpt hos kortmakarna.Det översta kortet är så tungt så att pappret böjde sig. Ett papper som jag köpt för länge sedan. Silverblommorna var med i något paket, tror det var prova på paketet från creativ club.Den här layouten blev inte riktigt som jag tänkt mig, är inte super nöjd med den men visar den ändå.

Den här layoten gjorde jag inte på maran. Den stora blomman har jag stansat ut med hjälp av QK revolution. Lite glitter sticks på.
Kort


Ett dopkort
Stäpeln med korset kommer från stämpelboden jag har embossat korset grönt, fyllde i blommorna och bladen med promarker.  Chalkat runt. Det prickiga pappret kommer från inkido och de andra (ja nu var jag där igen, skriver inte upp var det kommer ifrån) papprena är köpta på pappersakademin stämpeln på dopdagen är också inhandlad på pappersakademin. Blommorna har jag fått från Bella som köpt dem i Thailand.Kortet uppviktInnsidan, ängeln är ett bokmärke som jag satt fast med 3-D kuddar, tror den kommer från Panduro, ett klistermärke med hänsvining till bibelordet där Jesus säger låt barnen komma.... klistermärket är köpt på Din bok i Göteborg.


Alla hjärtans dag kort


Ett papper med munnar på, det var länge sedan jag köpte det pappret, bestämde mig för att nu är det dags att använda det. Tyckte det passar bra, det är snart alla hjärtans dag.

Har inte så mycket att säga om kortet.

Kortet

Syrran fixade present till brosan och jag fick göra kortet. Han fick en stekpanna och lite andra köksgrejer från oss. Tavlan som jag altrat var från barnen. Min son ville även ge brosan en lego bil så han fick det också. Brosan tycker det fortfarande är kul att bygga med lego, fast det är mer avancerat en liten lego bil. Nu för tiden bygger han upp exempelvis en lastbil utifrån en bild som han hittat i någon tidning eller dylikt. Min son fick bygga upp legobilen och leka med den. Så nu finns det något han kan leka med när vi hälsar på brosan.
Ros stämpeln tror jag kommer från inkido, färglade den med ljusäkta akvarell färg på akvarell papper. Duttade dristess på det vita, lite glitter på rosen.
Det underbara pappret köpte jag på sävedalens färg och hobby, köpte även ett i rosa nyanser. 30 har jag stansat ut med hjälp av revolution.Kortet ut vikt. Inne i kortet en grattis stämpel från inkido. Ett sådant underbart papper behöver inte så mycket dekoration.

Altrat en tavla

Lite tid över så jag lägger upp bilderna på tavlan och kortet idag.Målade först canavas duken med blå akvarellfärg på tub. En billig färg som inhandlats på Clas Ohlsson för några år sedan. Fotografiet klistrade jag på en grön fotomatta. Swirlarna är neutrala chippboard som jag limmade mönstrat pappaer på.
För att vara första gånen tycker jag att jag lyckas bra med tavlan och uppskattades utav mottagaren. Kul grej istället för att bara lämna över fotot.


Kalas

Idag firade vi min bror som fyller 30. Ett trevligt litet kalas med god mat. Efteråt följde syrran och hennes sambo hem till oss och åt middag. Väldigt trevligt tycker jag eftersom det inte är så ofta som vi träffar dem.

Givetvis fick jag uppdaraget att göra ett kort till brosan från hoss och syrran, bild på kortet kommer på måndag. Jag altrade även en tavla till brosan, blev ganska nöjd med den.


I torsdags var jag hemma från jobbet för vård av barn, dottern hade åket på en lätt magsjuka. Hon kräktes i tisdags i skolan och en gång hemma på eftermiddagen men sedan var det inte mera men det är 48 timmar som gäller innan man får komma tillbaka. Eftersom hon var frisk och sonen också var tvugen att vara hemma var jag ju tvugen att hitta på något. Vi gjorde lite fika och åkte till Delsjön och åkte pulka, vi hade jätteroligt och underbart väder. Backen vid badplatsen är rätt brant så det gick fort ner och det är tur att sjön är frusen.

Skall sätta mig och börja med ett makrame smycke, blev inspirerad utav Panduro katalogen som kom i lådan i torsdags. Makrame är inget nytt för mig, lärde mig det när jag gick i scouterna men det nya blir att få in pärlorna men det ser inte så svårt ut enligt beskrivningen.

God natt


Delsjön


Ett vintrigt delsjön. Står mitt ute på sjön och fotograferar. Helt otroligt att vi har fått så fin vinter här i Göteborg.

Tanken var att vi skulle åka skridskor men insåg snabbt att det gick inte, det var för mycket snö på sjön. Vi tog en promenad tvärs över istället och satte oss på en ö och fikade.
De två nedersta bilderna är tagna på den ö där vi satt och fikade.

 


Ett litet kort

Kortet skall en kollega få som fick en liten son dagarna efter julafton.


Pappret kommer jag inte ihåg var det kommer ifrån men nallen är en stämpel från Stämpelboden
De små händerna och fötterna kommer från Panduro.
Nallen färglade jag med ljusäkta akvarellfärg. Lite glitter på armar och öron och ben.

Jag funderar på att gå en kurs i handstil, för jag skulle behöva förbättra min handstil.


Layouter

Har nu äntligen kommit igång med bilderna på dottern. Tanken är att jag skall göra ett album till henne och sonen.
Ett kort till en kollega har det blivit också som fick en liten son dagarna efter jul.

Det är inte klokt vad tiden går fort tyckte det var igår hon kom till oss, nu är hon 9 år och skall fylla 10 i år.


Min LO är ganska enkla, vill att kortet skall vara i fokus.

Vet inte vad som har hänt men denna gången blev det väldigt dålig skärpa på bilderna.
Eftersom pappret är mönstrat valde jag att inte ha så mycket dekoration. Pappret kommer från Maja design

Bilden ovan och undre bilden skall vara på samma uppslag.
Här har jag också valt att inte dekorera eftersom pappret är så fint. Tanken med pappret är tror jag att kortet skall sitta i spegeln men jag valde att skriva där. Pappret är fårn Panduro Hobby, tycker det är ett fint papper att börja albumet med "once upon a time", här börjar min dotters saga.Hade inte så jätte mycket kort på dottern från första julen. Hon var ju bara en månad och låg mest och sov under julafton. Det här kortet tog vi och skickade som julkort till släkt och vänner det året.

Julklappscandy från Inkido

Inkido har bloggcandy där du kan vinna nyheter 2010. Den lyckliga vinnaren kommer att vara bland de första i  världen att få dessa nyheter.
GOTT NYTT ÅR

Då var det 2010 ny almenacka med tomma blad än så länge. Åter ett nytt år med nya utmaningar och möjligheter. Dottern fyller 10 år, tycker det var igår hon kom till oss. Det är 10 år sedan som vi firade 2000.

Jag har inte pysslat något på årets första dag men igår gjorde jag snabbt en tag till en godispåse (värdpars gåva). Påsen tog jag inget kort på det var lite stressigt (vi var sena).
Idag har jag varit ute lite, fotograferade det fina vinterlandskapet samt barnen när det åker pulka.

Imorgon blir det troligen lite skapande, känner att nu vill jag göra lite layouter till våra album. Nu har jag inga kalendrar kvar att göra. Lite grattis kort och alla hjärtansdag kort samt lite påsk kort. Påskkort skickar vi inte till lika många som julkort.Jag har klipp till tagen själv därefter färgat in den med tre olika nyanser av distress, old paper, walnut stain och fired brick. Stämplade med en sigill stämpel från Panduro. Stämplade gott nytt år som jag sedan ebossade. Tillsist satte jag dit blommorna.

Det är första gången jag färgar in papper själv, har fått lite inspiration när jag tittat runt i olika bloggar. Tycker det är kul att saker får fler användnings områden än vad de är tänka till.


Lite vinter bilder måste jag visa också som jag tog idag. Försökte ta blirder på fåglarna som satt upp i träden. Av någon anledning blev det bara en bild, tyckte jag tog flera stycken men de fastnade inte i kameran.
Bilden på fåglarna. Uppe i trädet satt det ett tiotal kåltrastar helt stilla. De reagerade inte när jag komm närmre och tog bilder. Kameran la av efter ett litet tag, kanske var det för kallt för den.


RSS 2.0